ANKARA DSİ V.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ MAL SATIŞ İLANI -

12.09.2024 / Gösterim Sayısı : 155 / Arşiv

1-     1-  Aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz malın 2886 sayılı Devlet İhale kanununun 37. Maddesi ve 45. Maddesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait “Taşınmaz Mal Satış Yönetmeliği’ne göre “KAPALI TEKLİF USULÜ” ve “AÇIK TEKLİF USULÜ”  ile Mustafa Kemal Mah. İsmail Karakaya Cadde A Blok No:24 Çankaya/ANKARA adresinde bulunan DSİ 5.Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünde aşağıda belirtilen gün ve saatte satışı yapılacaktır.“Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi” İdaremizden bedelsiz olarak temin edilebilir.

2-      2- İhaleye iştirak edecek gerçek kişiler, Nüfus cüzdanı sureti, Tebligat için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde adres göstermesi (gösterilecek bu adrese yapılacak tüm tebligatlar kanuni ikametgâhına ve şahsına yapılmış tebligat olarak kabul edilecektir.), gerçek kişi yerine vekaleten girecek kişilerin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekaletname; ihaleye iştirak edecek şirketler, şirketin imza sirküleri veya şirket namına tekliflerde bulunacak kimselerin şirketin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekaletname, şirketin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden ve siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Odasından veya sair resmi makamlardan şirketin kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğuna dair belge (ilk ilan tarihinden sonra alınmış) ile başvuruda bulunması gerekmektedir.

3-      3- Bolu ili, Merkez ilçesi, Yeniakçakavak mahallesi 121 ada 154 parsel numaralı taşınmazda ve Vakıfgeçitveren mahallesi 113 ada 3 parsel numaralı taşınmazda “5403 sayılı Kanunun 13.maddesinin 4.fıkrası gereği bu parsel Büyük Ova Koruma alanındadır” şerhi mevcut olup, şerhler korunarak satışı yapılacaktır. Bolu ili, Merkez ilçesi, Susuzkınık mahallesi 3605 ada 1 parsel numaralı “Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 7.maddesine göre belirtme” şerhi mevcut olup, şerhler korunarak satışı yapılacaktır.

4-       2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 5. Maddesinde yazılı şartlara haiz olmak ve geçici teminatın ihale günü ve saatinden önce DSİ 5.Bölge Müdürlüğü, Ankara Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya Ziraat Bankası Çukurambar Şubesinde bulunan TR11 0001 0019 3756 7058 6650 73 Iban no.lu hesabına geçici teminatı yatırmış olarak veya aynı kanunun 26/b maddesine göre Maliye Bakanlığınca belirlenen bankalardan süresiz teminat mektubu alınarak, kimlikleri ile ihale Komisyonu Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Gecikme halinde ihaleye iştirak etmek mümkün değildir.

5-               5-  Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, taşınmaz mal satış ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. Satışla ilgili her türlü Vergi, (KDV, % 0, 569 Karar Pulu, % 0, 948 Damga Vergisi Bedeli) rüsum ve harçlar ile tapu masrafları alıcıya aittir.